Se onko tämä kookosöljy hyväksi ihmislle jakaa asiantuntijoita. Monesti lukuisat expertit ovat tätä öljyä vastaan. Öljyn yleisyys on joka tapauksessa noussut jo monien vuosien ajan, vaikka se on ilmestynyt meille jonkin verran myöhässä. Yhä vielä joitakin vuosia menneisyydessä löysin terveyskaupasta vaan yhdenlaista tätä öljyä. Nykyään saatavilla löytyviä tuotteita alkaa olla vähintään 5.

Vaikkapa kookosöljy pitää sisällään suuren määrän pahaa rasvaa, on tämä joka tapauksessa tervellistä. Rasvoissa olisi hyvä tässäkin tilanteessa tarkkailla laatuun ja luonnollisuuta, ei vaan öljyjen kovuutta. Haitat on hydrogenoiduissa ja tämän lisäksi härskiintyneissä, teollisissa rasvoissa. Vaikka kookosöljy kohottaa kolesterolia, nousu tapahtuu sillä terveellisellä, eli HDL kolesterolilla. Tuo onkin oikein hyvä asia.

Mikäli maistat ruokaa joka on valmistettu tällä öljyllä, huomaat tämän alusta asti mausta. Tätä tuotetta pystyy hyödyntää lähes jokaisessa ruoassa, vaikkapa smoothieissa. Kookosöljyllä on melko korkea sulamispiste, mikä voikin ajoittain tuottaa vaikeuksia. Kookosöljy onkin hyvin kiinteää yhä huoneenlämmössä ja nesteytyy ainostaan 23 lämpöasteessa . Sen takia öljy yleensä ei ainakaan omasta mielestäni ole hyvä vihreän salaatin seassa. Joillekkin nousee vatsavaivoja, siinä tapauksessa että he itse nauttivat kookosöljyä tyhjään vatsaan. Sen seurauksena se kannattaakin nauttia aterian kanssa.

Älä popsi liian isoja annoksia kerralla, mikäli et halua vatsaasi sekaisin. Kasvata syömääsi määrää 1 ruokalusikallinen per kuukausi, kunnes voit ottaa öljyä tahtomasi annoksen. Oikea annos on 1-5 rkl päivässä, riippuen kehosi kunnosta. Hyvä annos on riippuvainen huomattavasti terveydestäsi sekä nykyysesti painostasi. Pystyt tietenkin ottaa useamminkin tätä öljyä siinä tapauksessa että niin haluat, se ei ole vaarallista useille.

Kova öljy hapettuu vaikeammin, joten se ei muutu niin vähällä vaivalla vahingolliseksi paistettaessa. Useat tavanomaiset rasvat kuten vaikka oliiviöljy ei erityisesti kestä hyvin kuumia lämpötiloja, ja muuntuvat helposti pahaksi. Mianituissa öljyissä voi löytyä haitallisia yhdisteitä myös aiemmin kuin tuotetta on vielä myöskään avattu. Kookosöljy onkin terveellinen, sekä tietenkin hyvin valmistettu, kunhan ostat kylmäpuristettua tuotetta.

kookos%C3%B6ljy.jpg

Kookosöljy jok'ikisissä versioissaan sisältää tosi suuren määrän pahaa tyydyttynyttä rasvaa eikä juuri juurikaan pehmeää pehmeää rasvaa. Tuon vuoksi tässä öljyssä ei juuri edes ole näitä öljyjen osia, mitä elimistö ei itsenäisesti tuota eli tarpeellisia rasvahappoja. Tämän ansiosta jokaisia rasvoja yleensä ei ole viisasta korvata ainoastaan kookosöljyllä, vaan nauttia monipuolisesti.

Tämä tuote on erityisesti hyvää periaatteessa kaikessa ruoassa. Kahviini se on siirtynyt pysyväksi osaksi, mutta se käy tämän lisäksi muuhunkin ruuanlaittoon ja leivontaan yhtäläiseen tyyliin kuin normaalit öljytkin. Hyödynnän tätä öljyä myös. paistinrasvana plus salaatin kastikkeena.

Kaikille tämä öljy ei juuri sovi niin tehokkaasti kuin esim joillain muilla. Se saakin jotkut henkilöistä voimaan pahoin. Yksi osa henkilöistä pärjää tehokkaammin vähärasvaisella dieetillä, missä on myös paljon hitaita hiilareita. Mikäli tuo onkin sinulla ongelma, popsi vähemmän kookosöljyä. Tuote olisi hyvä nappaa toisen ruoan kanssa, koska silloin ruoansulatus on tehokaampaa.

Öljyä on mahdollista hyödyntää ulkoisesti iholle, jolloin se kosteuttaa ihon terveyttä hyvin. Sitä on mahdollista hyödyntää myöskin usein eri muin keinoin, ja siksi mielikuvitus on selvästi vaan rajana! Suosittelenkin lämpimästi varaamaan yhden annoksen kookosöljyä keittotiloihin ja toisen kylpyhuoneeseen! Sinä tulet tietenkin kaipaamaan tätä kookosöljyä! 

Tutkimuksellinen todiste kookosöljyn vaikutuksista useiden erilaisten sairauksien hoitoon ja tämän lisäksi suojaukseen on selvästi huonoa, siksi että ihmisillä tehtyjä tutkimuksia on tehty todella vähän. Ei olekkaan täten vahvaa osoitusta sen suhteen, että tällä öljyllä löytyisi tiettyjä maagisia suojaavia vaikutuksia moniin eri tauteihin. Älä täten kokeile aivan kaikkea joita tästä kuulet maailmalla. Voide on ehkä tämän öljyn eniten tiedetty muoto, ja siksi helpoiten ohjeistettavissa oleva.

Aina kun keskustellaan joistakin öljyistä, yleensä ei pystytä välttää puhumasta kovista tai pehmeistä öljyistä. Viimeksi mainittuja koetaan olevan hyvinä ja tämän lisäksi terveyttä edistvävinä, kun taas ensimmäisten uskotaan vaikuttavan sydämeen ja verisuoniin huonosti. Pahaa öljyä onkin hirmu paljon tässä öljyssä.

 Mikäli tahdot oppia lisää, listattuna alla muutamia laadukkaita kirjoituksia: