On maailman parasta aloittaa aamu liikunnalla ja istua sen jälkeen aamupalapöytään. Tänä aamuna kävin juoksemassa vähän yli 10km lenkin, jonka jälkeen hemmottelin itseäni rauhallisella aamupalahetkellä vapaapäivän kunniaksi. Halusin tehdä jotain vähän erityisempää sen ainaisen kaurapuuron sijasta (yhtään kaurapuuroa vähättelemättä!). Loppujen lopuksi aamiaispöydästä löytyi omatekemiä sämpylöitä, avokadoa, soijajugurttia, chia-siemeniä, soijapapuhiutaleita, marjoja ja vihanneksia.

Pyrin tällä hetkellä syömään mahdollisimman vähän eläinperäisiä tuotteita, mutta en ole asian suhteen mitenkään ehdoton. Laitan leivän päälle juustoa ja syön jäätelöä, koska tykkään molemmista niin paljon. Juustosta luopuminen tuntuisi aika pahalta uhraukselta ja olenkin pyrkinyt vaihtamaan kasviperäisiin sellaiset tuotteet, joiden vaihtaminen on ollut helppoa (esim. heraproteiinin riisi- ja soijaproteiineihin ja jugurtit kaura- ja soijajugurtteihin). Mielestäni syömisen tulee olla nautinnollista ja rentoa, enkä halua alkaa rajoittaa syömistäni liikaa.

Joulusuunnitelmani eivät ole kovinkaan erikoiset, mutta on kivaa vaan rentoutua rauhassa muutama päivä. Vaikka vietänkin joulua kotosalla, suunnitelmissa on kaikkea kivaa, kuten lenkkeilyä, hyvää ruokaa, leffassa käymistä ja ystävän tuparit. Koulukirjatkin pitää varmaan jossain vaiheessa kaivaa esiin...

Millaisia joulusuunnitelmia teillä on?